healthy-life

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo je vlastne zdravý životný štýl?

Žijeme zdravo? Stravujeme sa zdravo? Máme dostatok pohybu? Tieto otázky si určite pokladá každý z nás. Zdravý životný štýl je vykonávanie činností dlhodobo, ktoré sú prospešné pre nás život a zdravie. Ku zdravému životnému štýlu patrí hlavne NEFAJČENIE. Ďalej zdravá výživa, dostatok pohybu, dostatok spánku, skvelá nálada a limitovaná konzumácia alkoholu. Tak ako sa stravujeme a žijeme sa prejavuje aj na našom zdraví. Hlavné je aby sme sa cítili fyzicky i psychicky dobre. Ku zdravému štýlu nepatrí: - Fajčenie - Pitie nadmerného množstva alkoholu - Nedostatok spánku - Nezdravá strava - Nedostatok tekutín - Stres - Veľký príjem liekov - Konzumácia nezdravých jedál - Nedostatok pohybu Ak chceme viesť zdravý životný štýl je potrebné aby sme sa začali zdravo stravovať.Zdravá strava by mala obsahovať vyvážené množstvo sacharidov, tukov a bielkovín. Mali by sme menej používať soľ a koreniny,sladké sýtené nápoje, jesť čerstvé potraviny ( ovocie, zeleninu) a obilniny, jesť jedlo bohaté na bielkoviny a obmedziť konzumáciu sladkostí, potravín upravených konzervačnými látkami, ochucovadlami a farbivami. V dennom jedálničku by malo prevládať ovocie a zelenina. Vykonávanie cvičení a dostatok pohybu posilňuje naše srdce a zvyšuje našu kondíciu. Zdravé stravovanie a jedálniček by si mal každý človek prispôsobiť dennému programu, úlohám a koníčkom, ktorým sa bude venovať.

Zdravý životný štýl | stály odkaz

Komentáre

  1. Zdravie a fajcenie
    V podstate sa nedá žiť zdravo lebo aj keď nefajčí človek sám tak okolo neho je veľa ľudí čo fajčí a nedá sa tomu vyhnúť. Čim ďalej tým viac je fajčiarov a tým je viac aj toho dymu vo vzduchu aj keď si to neuvedomujeme.
    publikované: 09.11.2015 12:13:56 | autor: zdravastrava (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Zdravie
    Je to pravda, fajčenie a alkohol sú najhoršie veci, ktoré nás ovplyvňujú
    publikované: 09.11.2015 12:14:08 | autor: Kristína 2.C (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. zdravie
    No tak celkom súhlasim a hlavne čo sa týka toho fajčenia a konzumáciou alkoholu :)!!!
    publikované: 09.11.2015 12:15:31 | autor: topzdravie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Alkohol a fajčenie
    Súhlasím alkohol a fajčenie ku zdravému zdravotnému štýlu nepatria.
    publikované: 12.11.2015 13:06:12 | autor: Natália (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. zdravie
    Súhlasím s uvedeným vyššie, že bez zdravej stravy sa ďaleko nepohneme v cvičení no dnes je to buď som frajer cvičím, alebo som frajer chľastám. Samozrejme nehádžem všetkých to jedného vreca! XD
    publikované: 12.11.2015 13:07:20 | autor: Barboreta (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Super :)
    Super rady. Určite sa niektorých budem držať :D A s článkom súhlasím :)
    publikované: 12.11.2015 13:08:49 | autor: Júlia (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. zdravie
    S tým fajčením a pitím úplne súhlasím, ale myslím si že človek by si mal raz za čas dopriať aj tých sladkostí.
    publikované: 12.11.2015 13:12:25 | autor: Magdaléna (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Zdravě žít
    Zdravím díky za článek, no souhlasím že člověk by měl mít za den dost pohybu, dostatek vody a zdravé jídlo. A myslím že i dát si 2 piva o víkendu není taky nic hrozného, nebo i sklenici vína. A docela poslední dobou narazim na takovéhle zdravé jídlo https://fitkitchen.cz/ je to krabičková strava a vypadá to moc dobře. Ale ještě jsem to nikdy nezkoušel, myslím že to bude dost vyvážené a zdravé jídlo.
    publikované: 28.07.2021 10:24:07 | autor: Petr (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014